Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

máj. 05

2011 ADAC téli gumi teszt

Idén is elvégezte szokásos téligumi tesztjét az ADAC. Két méretkategóriában mérkőztek a gumibroncsok, a kisautók méretében pedig próbára tették a négyévszakosokat is. Utóbbiakat az ADAC nem ajánlja.

Noha egyelőre még szinte nyári időnek örvendhetünk, a tapasztaltabb autósok már tudják, ha épp most esedékes a gumivásárlás, akkor már mostanában érdemes kiválasztani a vásárolni kívánt márkát, illetve modellt, ugyanis előfordulhat, hogy az adott méretben kizárólag rendelésre tudnak csak hozni belőle a kereskedők, így megeshet, hogy már a szezon elejére fog csak befutni a garnitúra. A vásárlással, illetve a felszereléssel kapcsolatos tanácsokra most még nem kívánunk kitérni, egyelőre maradjunk a választásnál!

Az ADAC, mint Európa legnagyobb autóklubja évről évre teszteli a kurrens téli abroncsokat, s az idei téli szezon előtt 6 darab négyévszakos abroncsot is próbára tett. Utóbbiak nyilvánvalóan a spórolósan, keveset autózók számára lehetnek érdekesek - épp ezért a kisautók, 175/65 R14-es méretében került sor a tesztre, melyből mindössze a Goodyear Vector 4Seasons jött ki kielégítő végeredménnyel, a többiek, azaz a Sava adapto, a Vredestein Quadrac3, a Kleber Quadraxer, a Hankook H730 Optimo 4S és Rigdon All Season 120 egyaránt a "még megfelelő" minősítést kaptak. Noha az eredmények nem a legjobbak, azért egyik egész éves abroncs sem kapott "nem ajánlott" jellemzést. Mindazonáltal a teszt eredményei szerint a "mindenre jó abroncs" még ma is csak álom, s akik számára télen is fontos a biztonság, azoknak elengedhetetlen a külön, téli abroncs vásárlása.

Íme a négyévszakos abroncs teszt 175/65R14 méretben:

A négyévszakos abroncsok a nyáriak tesztjén is végigmentek, és a téliekhez hasonlóan egy jéghoki-pályán is vallatták őket az ADAC szakemberei. A 175/65 R14-es abroncsokat idén Ford Fiestán, a 195/65 R15-ösöket Skoda Octavián tesztelte az ADAC.

Valódi téligumiból jóval több vett részt a teszten, mint négyévszakosból, a kisautók 175/65 R14 méretében vallatott 14 garnitúra közül a Continental ContiWinterContact TS800, a Michelin Alpin A4 és a Dunlop SP Winter Response lett dobogós, az ADAC kiemelte, ezeket tartja értékarányos választásnak, kiemelten az élen végzett Continental esetében. Méret kapcsán érdekesség, hogy míg 10 éve általánosnak számított a 13 collos átmérő, ma már azon abroncsok szinte ritkaságszámba mennek, s Nyugat-Európában már ma is jelentősebb a kisautókénál nagyobb, a Golf-osztályban és a középkategóriában egyaránt alkalmazott, 195/65 R15-ös abroncsok volumene, mint a többié. Ezért aztán nem meglepő, hogy az ADAC e méretben is tesztelt, konkrétan 16 garnitúrát szerelt fel egy Skoda Octaviára a mérések elvégzéséhez.

Itt a 175/65R14 téligumi teszt:

Míg a kisebb méretben mindössze 2 abroncs (a Continental ContiWinterContact TS800 és a Michelin Alpin A4) kapott "Jó" minősítést, a 15 collosok közül már 6 modellt is ezen minősítéssel illettek. A Continental ContiWinterContact TS830, a Goodyear UltraGrip 8, a Semperit Speed-Grip 2, a Dunlop SP Winter Sport 4D, a Michelin Alpin A4, a Pirelli Winter 190 Snowcontrol Serie 3 esetében nem nyúlnak mellé a vevők. Az is igaz viszont, hogy igazán rossz is csak e méretben akadt, a Trayal Arctica száraz, nedves, illetve havas, jeges úton is olyan gyenge, hogy az ADAC szakértői szerint az autójukra ilyet szereltek jobban tennék ha télen egy métert sem mennének.

195/65R15 méret teszteredmény:

Ahogyan azt már a korábbi években megszokhattuk, az ADAC nem egyszerű pontszámok alapján állította fel a letölthető táblázatokban látható sorrendet az abroncsok között, hanem az egyes jellemzőket súlyozással illette, az összesített és nem is ismertetett jelzőszámban a télen leggyakrabban előforduló nedves úton viselkedés 30, a havason 20, a szárazon 15, míg a jegesen tapasztalt jellemzők 10 százalékkal játszanak szerepet, míg az üzemanyag fogyasztás és a kopás 10-10, a mért zajszint pedig 5 százalékkal számít. A táblázatok pontszámaihoz fontos megjegyezni, hogy a minél kisebb értékek jelölik a minél jobb értékeket.

Gumivásárlásnál érdemes hallgatni az ADAC-ra, hiszen a 46 garnitúrára, azaz 184 abroncsra kiterjedt teszt alaposságát nemigen érheti kritika, és a ha az árkülönbségeket kilométerre vetítjük, nevetséges különbségeket kapunk, míg sok esetben a jobb abroncsok képességeikkel milliós károk elkerülését jelenthetik.


Forrás: www.autonavigator.hu

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés