Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

máj. 04

Téli gumi felnivel együtt

Még ma is vannak olyan hazai autósok, akik már csak azért sem vesznek autójukra téligumit, mert az évenkénti kétszeri átszerelési költségeket sem akarják megfizetni, és kényelmetlennek is találják.Ezzel szemben vannak olyan autósok is, akik a téli abroncsoknak külön felniket vesznek, azokra szereltetik fel az újonnan megvásárolt téli gumikat, centríroztatják, majd ezután minden tavasszal és ősszel ők maguk cserélik le a kerekeket a szezonnak megfelelően.Ezzel megtakarítják az évenkénti kétszeri átszerelés költségeit, és gumisok előtt ősszel látható sorban állások időt rabló kényelmetlenségét. De vajon jó megoldás e az utóbbi verzió, érdemes e ilyenben gondolkodnia másoknak is?

A szerelt kerék előnyei és hátrányai

A két szezonális gumicserének akkor van a legnagyobb költsége (kb. 6–8 ezer forint), ha az autóhoz csak négy felnink van, tehát minden csere alkalmával le és fel is kell szereltetni az abroncsokat a felnikre. Ettől valamivel olcsóbb megoldás, ha külön felniket vásároltunk a téli abroncsokhoz, tehát azokat nem kell minden szezonnál le és feltenni, ekkor a kerékcsere körülbelül 4 ezer forint szezononként, és jó esetben a gumis ingyen tárolja a leszerelt kerekeket a következő cseréig.

 

Amennyiben a gumiszerelő nem tárolná ingyen a kerekeket, akkor a kerekek tárolását mi magunk is megoldhatjuk, ha van hozzá megfelelő tároló helyünk.

 

A gumiabroncsok helyes tárolása esetén fontos, hogy:

-       a felnire szerelt gumiabroncsokat nem szabad állítva tárolni, célszerű függesztve, vagy a négy kerekeket egymásra fektetve elhelyezni őket. A legjobb, ha direkt erre a célra rendszeresített állványon tároljuk, ahol nem viselik egymás súlyát.

-       A tárolás megkezdése előtt ajánlatos a kosztól és a kavicsoktól megtisztítani.

-       A tárolásra használt helyiség legyen száraz és hűvös, 15 és 25 Celsius fok közötti, ne legyen benn páraképződés, és az abroncsokat soha ne érje közvetlen napfény.

-       A gumiabroncsokat ne érintkezzenek vegyszerekkel, különböző kemikáliákkal, oldószerekkel, értve ez alatt a festékeket, lakkokat, olajakat, zsírokat, üzemanyagot, stb.

-       Tartsuk távol sugárzó hőtől, hegesztő berendezésektől, a túlzott ózon- illetve oxigénkoncentráció is káros lehet.

 

Mindent összevetve tehát minden bizonnyal költséghatékony megoldás, ha külön felnire szereltetjük a téli abroncsokat, és a megfelelő tárolásukról is tudunk gondoskodni, a kerékcseréket saját magunk is elvégezhetjük, hiszen a szerszámok rendelkezése állnak ehhez minden autóban.

 

Egyetlen hátránya van ennek a megoldásnak, hogyha a kerekeket centrírozás, illetve kiegyensúlyozás nélkül rakjuk fel az autóra.

 

A szakemberek azt ajánlják ilyen esetekre is, hogy az autós évente egyszer vigye el az abroncsokat egy szakműhelybe, ahol szakszerűen ellenőrzik a kereke kiegyensúlyozottságát, és ha kell korrigálnak rajta.

 

Forrás: otvenentul.hu


Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés