Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

road 66 california
máj. 03

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.


Az EfficientGrip Performance nyári gumi ActiveBraking és WearControl technológiái

 

A Goodyear mérnökei az EfficientGrip Performance fékteljesítményét az ActiveBraking technológiával fejlesztették magas szintre, amelynek előnye, hogy az úttest és a futófelület közötti érintkezési felületet mindig maximalizálja, ezáltal tudja növelni a fékezés hatékonyságát. Ez a technológia természetesen pozitív hatást fejt ki más tapadási tényezőre is, de a Performance esetében leginkább a féktávolság csökkentésére teszi a legjobb hatást.
A gyártó belsőtesztjei alapján az elődeihez képest akár 8 méterrel rövidebb féktávolság is elérhetővé vált.
A WearControl technológia az alacsonyabb gördülési ellenállás elérése érdekében dolgozik a gumiabroncs teljes élettartama alatt. A technológia egyik különlegessége abban áll, hogy miközben törekszik a gördülési ellenállás csökkentésére, ezt úgy teszi, hogy egyensúlyt alakít ki a jó tapadással is.
Ez nem csak a futásteljesítményt növeli meg, de annak teljes ideje alatt biztosítja a jó tapadási teljesítményeket.
 


A Fuel Saving Technológia és az 'A' besorolású nedves tapadás

 

A Fuel Saving Technológia bizonyos szinten összefügg a WearControl és az ActiveBraking technológiával is, illetve hatással vannak egymásra.
A Fuel Saving technológia lényegében egy a gumikeverékben lévő olyan összetevő, ami a gumiabroncs forgása és teherviselése közben történő energiaveszteséget, hőveszteséget csökkenti le hatékonyan. Ez viszonylag növeli a WearControl pozitív hatásait is.
Mivel az európai gumiabroncs címke három információs ikonja közül egyik a gumiabroncs zajával foglakozik, a gyártók egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre a jellemzőre is. Az EfficientGrip Performance nyári gumi ebben a tényezőben is elől jár a többi nyári gumi előtt, mivel a külső zaj, és legfőképpen a belső zajszint tekintetében a legtöbb gumiabroncsot maga mögé utasítja a teszteken.
 

Kinek ajánlható?
 


Bárkinek, aki szereti a magas minőséget, a kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeket, és elsődleges számára, hogy akár esik, akár fúj, az átlagostól jóval nagyobb biztonságban érezhesse magát és utasait vezetés közben.
Ugyan nem a legolcsóbb nyári gumi a piacon, de az tudni kell róla, hogy az üzemanyag megtakarító képességeinek köszönhetően az élettartama végén a megtakarítások közel miatt annyiba kerül, mint egy másodvonalbeli gyengébb teljesítményű abroncs.
És végig biztonságban autóztunk.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés