Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Winter Tire
nov. 23

A Német Autóklub, az ADAC 2017-es téli gumi tesztjei

A 2017. év téli gumi tesztjeit is két méretben hajtotta végre az ADAC, a 215/65 R 16 H méret a kis és közepes SUV-ok, azaz városi terepjárók kedvelt nagyságú abroncsa, és a kisebb 195/65 R 15 méretű téli abroncsok a kisautók és az alsó közép kategóriájú kedvence. Ebben a cikkben a nagyobb 215/65 R 16 H méretű téli gumik tesztjét ismertetjük

Az egyetlen jó minősítésű téli gumi a Dunlop Winter Sport 5 (2,3p)


Az idei éveben a Német Autóklub ebben a méretben egyetlen téli gumi mintázatnak ítélte oda a jó minősítést, ez pedig a Dunlop Winter Sport 5 volt, a különlegesen jó kiegyensúlyozott viselkedése miatt. A száraz útfelületen a menetbiztonság és a vezetési magatartás, valamint fékezhetőség tekintetében is elérte a jó minősítést. Ahogy megkapta a nedves útfelületen fékezés, az aquaplaning keresztirányú és hosszanti tesztjén, valamint a kanyarodási viselkedésben is.
Úgyszintén jó minősítésű lett a havas úton való fékezés és elindulás, valamint kezelhetőség, és a jeges úton a fékezhetőség és az oldalirányú viselkedésben. Egyedül a zaj/komfort kategóriában lett csak kielégítő az eredménye, a belső, és különösen a külső zajszint viszonylagos nagysága miatt. Az üzemanyag fogyasztás és a tartósság tesztjein szintén jó minősítésű lett.

A második, harmadik és negyedik helyezett ugyanolyan eredményt kapott (2,6p)


A második lett a BF Goodrich g-Force Winter 2, mely a száraz és nedves és zaj/komfort vizsgálatokon csak a megfelelő eredményt érte el, jó lett viszont a havas és jeges teszteken, valamint különösen ajánlott az üzemanyag fogyasztás és tartósság próbáján.
A harmadik helyezett lett a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, mely a száraz, a nedves és jeges útfelületeken elérte a jó minősítést, a havas és a zaj/komfort vizsgálatokon csak megfelelő lett, az üzemanyag fogyasztás tekintetében nagyon jó, és a tartósság tesztjén jó minősítésre tett szert.
A negyedik lett a Nokian WR D4, mely jó minősítést kapott a száraz, a havas és jeges útviszonyok között, jó lett az üzemanyag fogyasztás és tartósság, de csak elégséges a nedves utakon és a zaj/komfort kategóriában.

További helyezettek


A Michelin Alpin 5 jó értékelést kapott a száraz, a nedves, a jeges utakon, valamint a fogyasztási teszteken. Megfelelő lett a havas útfelületeken, és csak elégséges a komfort vizsgálatokon, viszont kiváló lett a kopásvizsgálatokon.(2,7p).
A Sava Eskimo HP2 szintén 2,7 pontot kapott, jó volt havon, jégen és szárazon, továbbá a fogyasztás tesztjén. Csak megfelelő nedves utakon, és csak elégséges a zaj/komfort teszteken. Nagyon ajánlott eredményt kapott a kopásteszteken.
A Continental WinterContact TS 850 P SUV jó lett a száraz nedves, és vizes felületeken, csak megfelelő a jeges és a komfort tesztjein, kiváló az élettartam, és jó az üzemanyag fogyasztás tekintetében(2,8p).
A Pirelli Scorpion Winter jó minősítésű volt a száraz és nedves útfelületeken, valamint a kopás teszten, megfelelő hóban, jégen és az üzemanyag fogyasztás vizsgálatokon. A zaj/komfort teszteken csak elégséges minősítést ért el (2,8p).
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés