Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

AutoExpress
ápr. 30

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Hogyan teszteltek?


 
A kilenc különböző kategóriában végzett tesztek eredményeit minden esetben százalékra számították át.
A nedves teszteken nemcsak a vizes aszfalton elvégzett fékezéseket nézték, vizsgálták a kezelhetőséget és a kanyarodási képességeket is, valamint a sekély és mély vízben való viselkedést. Ez önmagában öt kategória.
A száraz teszteken első helyen természetesen a száraz aszfalton mérték meg a féktávokat, azután különös figyelemmel vizsgálták, hogy a gumiabroncsok hogyan viselkednek a gyors irányváltások közben, a váratlan helyzetekben hirtelen mozdulatokra hogyan reagálnak. Ez két kategória.
Ezután az utastérben mérték meg a belső zaj mértékét, ezzel kapcsolatban jó ha tudjuk, hogy az európai gumiabroncs címkén csak ez elhaladási zaj, a külső zaj mértékét tüntetik fel, míg például az ADAC nyári gumi tesztjein mérik a külső és a belső zajszinteket is, és átlagolják a kapott eredményt.
A következő vizsgálandó kategória az üzemanyag fogyasztás volt. Minél több erőt emészt fel a gumiabroncsok forgásba hozása, annál nagyobb lesz az üzemanyag fogyasztás mértéke. Tehát a nyári gumik gördülési ellenállásának minimalizálása kulcsfontosságú a gazdaságosság eléréséhez.
Végezetül a kilenc kategória eredményét átlagolva alakították ki a végső rangsort.

 
Az első helyezett nyári gumi

 
  1. Continental ContiPremiumContact 5
A tesztelők a ContiPremiumContact 5 nyári gumit egy minden tekintetben kiváló abroncsként jellemezték. Legnagyobb erősségei a száraz kezelhetőség, a nedves kezelhetőség és a nedves fékteljesítmény, ezekben a kategóriákban minden tesztelt nyári gumit maga mögé utasított. Gyengeségei között talán csak a gördülési ellenállást, a száraz fékezést és a nedves kanyarodást lehetne említeni, ez azonban úgy értelmezendő, hogy a gördülési ellenállást kivéve minden teljesítménye 90% fölött volt.
 


A második és a harmadik helyezett

 
  1. Dunlop Sport Blu Response
A Dunlop terméke az átlagolást tekintve fél százalékkal maradt el az első helyezettől. Erősségei a száraz fékteljesítmény, a száraz és a nedves kezelhetőség, valamint az alacsony üzemanyag fogyasztás. A nedves fékezhetőséget és a kanyarodás közbeni aquaplaning ellenállást kivéve minden teljesítmény 90% fölötti.

  1. Bridgestone Turanza T001
A Turanza T001 nyári gumi legjobb helyezését a kilenc kategóriába a kanyarodó aquaplaning ellenállására kapta. Erősségei a száraz fékezhetőség, a nedves kezelhetőség és a nedves fékteljesítmény, és a belső zaj kis szintje. Egyedül a gördülési ellenállás tekintetében volt 90% alatti eredménye (82,8%).
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi

2018.04.22

A neves francia gyártó termékei mindig is a leghosszabb futásteljesítménnyel rendelkező gumiabroncsok közé tartoztak, akinek volt már Michelin nyári gumi az autóján, biztosan meg tudja erősíteni ezt a megállapítást.
Az ENERGY SAVER + nyári gumival a francia vállalat nemcsak egy rendkívül tartós gumiabroncsot akart kifejleszteni, a fő cél az volt, hogy amint az abroncs nevéből is kiolvasható, egy rendkívül energiatakarékos nyári gumit adjanak a felhasználók számára.
Az elődjéhez képest az új Michelin ENERGY SAVER + nyári gumi használatával 60 liter üzemanyag megtakarítást érhet el minden autótulajdonos, más márkájú nyári gumikhoz képest a megtakarítás természetesen több a 60 liternél is, mivel lényegében minden teszt elismerte az ENERGY SAVER + kitűnő üzemanyag takarékossági képességeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés