Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

summer driving
márc. 31

ESA-Tecar Spirit 5 HP nyári gumi

A TECAR vállalat eredetileg Németországban alakult, majd 1992-től vált több tagból álló nemzetközi vállalattá. A cég gumiabroncsai egyre több európai teszten bizonyítják remek teljesítményeiket, és bár hazánkban a gyártó termékei kevésbé ismertek, valószínűleg egyre több kerekedő fogja termékeiket forgalmazni.
Az aszimmetrikus kialakítású Spirit 5 HP nyári gumit mérettől függően négy vagy öt zónás kivitelben készíti a cég, melyeket nagyfokú stabilitás jellemez mind az egyenes haladás, mind pedig a kanyarodások során.

A 2018-as ADAC nyári gumi teszten az ESA-Tecar Spirit 5 HP a hetedik helyen végzett a 205/55 R16 V méretben, ezzel többek között a Pirelli és a Goodyear egy-egy termékét előzve meg.
 

Az ESA-Tecar Spirit 5 HP nyári gumi jellemzői


 
Az új Tecar Spirit 5 HP egy nagy teljesítményű gumiabroncs, amely biztonságot és jó teljesítményt nyújt a középosztályú és luxusautók számára az európai időjárási körülmények között, különösen nagyobb sebességű vezetés során.
Az abroncs viszonylag sportosra hangolt, de gond nélkül biztosítja a komfortos városi és autópályás használatot is. Az aszimmetrikus futófelület 4 vagy 5 bordás kialakítása, a gumiabroncs oldalfalainak magas stabilitása együttesen garantálja az optimális nyomáseloszlást a talajjal való érintkezési felületen. Így nemcsak a tapadás teljesítményei javulnak, de a gumiabroncs élettartam is hosszabb lesz.
A szélső és kiterjedt profilblokkok a külső vállelemeken és az elliptikus profilhornyokon megerősítik a kanyar stabilitást és javítják a fékezési teljesítményeket a száraz útviszonyok között.
A futófelület kiválóan kialakított csatornázottságának köszönhetően a vízen felúszás elleni védelem magas fokú, és megnöveli a nedves tapadási képességeket is.
 

A Spirit 5 HP száraz és nedves teljesítményei az ADAC 2018-as nyári gumi tesztjeinek fényében


 
A száraz aszfalt felületeken végzett teszteredmények átlaga 2,1 pontos lett, ebből a vezetési magatartás 2,3 pontos lett, a vezetési biztonság tekintetében a kiváló minőséget jelentő 2,0 pontot kapta, míg a száraz fékezhetőség teszten még jobban szerepelt, hiszen 1,8 pontot ért el.
A nedves felületen végzett tesztek átlag eredménye 2,6 pontos lett, ebből a nedves fékezhetőségére 2,9 pontot kapott, a vízen felúszás elhárítására egyenesben 2,5 pontot, kanyarodás közben pedig a kitűnő 2,0 pontot érte el.
A kezelhetőség vizes felületen 2,5 pontos lett, míg a legnagyobb még biztonságos kanyarsebességre ugyancsak 2,5 pontot ért el.

 

A zaj/komfort, az üzemanyag takarékosság és a tartósság pontjai


 
A belső zajméréseken remekül szerepelt az ESA-Tecar Spirit 5 HP nyári gumi, 3,0 pontja lényegesen jobb az átlagtól, a külső zaj viszont átlag körüli lett (4,3 pont).
Az üzemanyag megtakarító képességei kiválóak, bizonyítja ezt a teszteken kapott 2,0 pontja is.
A futásteljesítmény hossza tekintetében sincs szégyenkezni valója, a kapott 2,5 pont a prémium nyári abroncsok között is jó eredménynek számít.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés