Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Hankook logo
márc. 26

Hankook Ventus Prime 3 K125 nyári gumi

Az ADAC német autóklub idén is elvégezte sokak által várt nyári gumi tesztjeit, és a 205/55 R16 V méretben a Hankook dél-koreai gyártó Ventus Prime 3 K125 nyári gumiabroncsa az előkelő ötödik helyet szerezte meg a 2018-as rangsorban.
A megelőző generációs Prime 2-höz képest legfőképpen egy jobb nedves teljesítményt felvonultató nyári gumi kifejlesztése volt a cél, valamint a kornak megfelelően a gördülési ellenállás csökkentése, és egy biztonságosan vezethető abroncs mely egyszerre stabil és kényelmes.


A Ventus Prime 3 K125 nyári gumi technológiai jellemzői


 
A mintázat tekintetében a Prime 3-as futófelületét négy fő hosszanti csatornával osztották meg, amelyekkel főként az aquaplaning elkerülést oldották meg hatékonyan.
A négy csatorna három sor bordázatot fog közre, melyek majdnem összefüggőek, csak kis, szinte hajszálvékony csatornácskák osztják meg ezeket a körbefutó mintaelemeket, amelyek remek fékteljesítményt, prémium nyári gumikat is megszégyenítő vezetési biztonságot nyújtanak.
A masszívra és mégis rugalmasra tervezett vállbordázat szintén stabilitást növel, oly módon, hogy a kanyarokban teszi szilárdan megbízhatóvá az irányíthatóságot.
Természetesen a mai ultramodern gumiabroncsok legfontosabb tényezője a gumikeverék, amelyek alkotórészeit egyre kevésbé teszik nyilvánossá, mindössze annyit tudunk a legtöbb esetben, hogy a szilícium-dioxid bizonyos arányú növelésével csökkentik a futófelület gördülési ellenállását, valamint ugyanez az anyag az egyik felelőse a nedves tapadás és fékezhetőség hatékonyabbá tételének is.
A Hankook a Prime 3 K125 nyári gumival egy olyan abroncsot szeretett volna az autótulajdonosok számára kifejleszteni, ami egy optimális egyensúlyt teremt a biztonság és a teljesítmény között. És a teszteredmények azt mutatják, hogy ezek a célok túlnyomórészt sikerültek is.
 

A Ventus Prime 3 száraz és nedves aszfalton mutatott teljesítményeinek


 
A száraz átlageredmények 1,6 pontot értek, amely még a tesztgyőztes Michelin Primacy 3-asnál (1,7p) is jobb eredmény. A vezetés közbeni viselkedés 2,0 pontot ért, a vezetési biztonságra a remek teljesítményt jelölő 1,5 pontot kapta, a száraz fékezhetősége 1,3 pontos, ami azt jelenti, hogy a tesztgyőztessel megegyezően kiváló.

A nedves teszteredmények átlaga 2,5 pontos lett. Ebből a nedves fékteljesítményére a kiváló 2,3 pontos eredményt érte el, a hosszanti aquaplaning elkerülő teljesítménye az átlagtól jobb 2,5 pontos lett, míg a keresztirányú aquaplaningra az átlagos eredménynek számító 3,5 pontot érdemelte ki.
A nedves aszfalton tesztelt kezelhetőségre a jó minőséget jelentő 2,5 pontos eredményt, míg a nedves felületen mért legnagyobb biztonságos kanyarsebesség tekintetében a kiváló 2,0 pontos eredményt kapta.
 


A zaj/komfort, a üzemanyag takarékosság és a tartósság pontjai


 
A zaj méréseken a belső zajszint az átlagtól jobb 3,0 pontos lett, míg a külső zajszint 3,7 pontot ért.
Az üzemanyag megtakarító képességek vizsgálatán a kiváló 2,1 pontos eredményt érte el, a futásteljesítmény tekintetében pedig az átlagtól jobb 2,5 pontot érte el.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés