Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

summer street
ápr. 10

Pneumant Summer ST2 nyári gumi

Az eredetileg német Pneumant gumigyártó Magyarországon kevéssé ismert, jelenleg pedig már a Goodyear - Dunlop gumigyártók kötelékébe tartozik, amivel jelentősen megnőttek a lehetőségei a még kiválóbb minőség fejlesztésére és előállítására.
Az ADAC idei, 2018-as nyári gumi tesztjén a Pneumant Summer ST2-t is bevették a vizsgálandó nyári abroncsok közé a 175/65 R14 T méretben, és hasonlóan a Pirelli Cinturato P1 Verde nyári gumihoz hasonlóan 2,9 átlag pontot ért el, és ezzel a nyolcadik helyen végzett.

A Summer ST2 kifejlesztése során a tervezőknek azt a feladatot szabták, hogy egy olyan nyári abroncsot készítsenek, amely stabil teljesítményeket nyújt és biztonságosan vezethető. Mindamellett feleljen a mai kor elvárásainak, legyen nagyon üzemanyag takarékos, hosszú futásteljesítményű és komfortos.
 


A Pneumant Summer ST2 nyári gumi elsődleges jellemzői

 
A modern gumiabroncs konstrukció egy kisebb súrlódási együtthatóval rendelkező karkasszal rendelkezik, ehhez a Pneumant tervezői a Goodyear és a Dunlop tapasztalatainak felhasználásával egy olyan gumikeveréket fejlesztettek ki, amely a nagy szilícium-dioxid tartalomnak is köszönhetően jó nedves tulajdonságokkal rendelkezik, mindazonáltal rendkívül üzemanyag takarékos és hosszú futásteljesítménnyel is bír.
A futófelület a nyári gumiknál megszokott aszimmetrikus megoldást követi, egy fő bordasor található középen mely remek stabilitást nyújt a nagy sebességű haladás közben, a jobb és bal oldali vállbordázat nagyon hangsúlyos kialakítást kapott, mindkét oldalon két sorba van osztva, és a belső részek szinte közép bordázatként viselkednek.
Ez a kialakítás kiváló kezelhetőséget és stabilitást biztosít a száraz felületű vezetés során.
A nagyobb mennyiségű csapadék esetén a vízelvezetést a két mély és széles fő-horony végzi a vállbordázat hornyainak segítségével.

 

A Summer ST2 száraz és nedves teszteredményei az ADAC 2018-as nyári gumi vizsgálatain

 
A Pneumant Summer ST2 nyári gumi a száraz felületeken mutatott teljesítményeire átlagra kiszámolva 2,0 pontot kapott, ami egy középkategóriás gumiabroncstól rendkívül jó eredménynek számít.
Ebből az átlagolt eredményből a vezetési magatartásra 2,0 pontot, a vezetési biztonságra szintén 2,0 pontot szerzett, és a száraz aszfalton mért fékút hosszára 1,8 pontot kapott, ami prémium gumiabroncsok számára is kiváló eredmény.

A nedves felületeken mutatott teljesítmények átlaga 2,9 pontos lett. Ebből a nedves felületeken mért fékút hosszára 2,9 pontot érdemelt, a hosszanti és a keresztirányban mért aquaplaning semlegesítő képességeire 2,5 és 2,0 pontot kapott, a vizes kezelhetőségére 3,4 pontot és a körben, illetve kanyarban mért legnagyobb biztonságos sebességre 3,0 pontot ért el.

 
A zaj/komfort, az üzemanyag megtakarítás, és a tartósság tesztjeinek eredményei

 
A zaj vizsgálatokon a Summer ST2 nyári gumi 3,6 pontos átlagot ért el, ebből a belső zajra egészen meglepően a kiváló 3,0 pontot, míg a külső zajra 4,2 pontot érdemelt.
Az üzemanyag takarékossági vizsgálatokon kiválóan szerepelt, 1,8 pontja bármelyik prémium gyártó abroncsának megfelelt volna.
A futásteljesítményére kapott 2,0 pontja szintén kiemelkedő eredmény.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés