Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Semperit
márc. 09

Semperit Comfort Life 2 nyári gumi

Az osztrák Semperit immár 1906 óta gyárt autó gumiabroncsokat ezen a néven, 1985-ben a Ccontinental és a Semperit európai gumigyár egybeolvadt, és továbbra is megtartva saját nevét forgalmazza kiváló minőségű termékeit.
A Semperit Comfort Life 2 a hasonló nevű előző nyári gumi típust váltotta le, és kiegyensúlyozott tapadási teljesítményeivel hamar hírnevet szerzett magának.
A 2018-as ADAC nyári gumi teszten a Comfort Life 2 több prémium kategóriás nagy nevű gumiabroncsot utasított maga mögé, és a második helyen végzett.

A fejlesztések fő céljai az új abroncs esetében


 
A tervezés és fejlesztés prioritásait három szempont szerint lehetne felosztani.
Az első a komfortos és csendes használhatóság, melynek eléréséhez egy speciálisan ívelt és finoman kidolgozott futófelületi mintázatot alakítottak ki.
A második cél egy olyan optimizált kezelhetőség elérése volt, amely az egyenes és kanyargós utakon ugyanolyan biztonságos irányíthatóságot biztosít. Ennek érdekében megerősített vállbordázatot és vegyes váltakozó keménységű középbordázatot kísérleteztek ki.
Harmadik cél a nedves fékteljesítmény és az aquaplaning védelem javítása volt. A speciális gumikeveréken kívül a különleges mintázat adja a rendkívül rövid fékutat, és a nagyon jó vízen felúszás elleni védelem megvalósításához a három hosszanti és mély csatornát, valamint az oldalsó ívelt kivezető csatornákat alakították ki megfelelően.

 

Az ADAC nyári gumi teszt száraz és nedves felületi eredményei


 
Három szempontot osztályoz az ADAC a száraz teljesítmények megítéléséhez, a vezetési magatartásra, a vezetés közbeni biztonságra és a száraz fékezhetőségre egyöntetűen 2,3 pontot kapott a Comfort Life 2 nyári gumi, ami tovább erősítette a gumiabroncs kiegyensúlyozottnak tartott megítélését.
A nedves felületi teszteken már öt különböző kategóriában pontoznak, a nedves fékezhetőség 1,9 pontja kiváló eredmény ebben a kategóriában, az aquaplaning hosszanti 2,0 és az aquaplaning keresztirányú teljesítményére a kiemelkedő 1,5 pontot kapta. A nedves kezelhetőség 2,3 pontjával és a körbpályán mért sebesség, valamint a kanyarodás nedves aszfalton 2,0 pontjával még tovább sikerült a kiválóan kiegyensúlyozott nyári gumi képét erősíteni.

 

A komfort, az üzemanyag takarékosság és a futásteljesítmény vizsgálatai


 
A zaj és komfort vizsgálatokon főként a külső és belső zaj decibelben mért értékeit használják az abroncsok megítéléséhez, itt a Comfort Life 2 nyári gumi a belső mérés szerint 3,0 pontjával az átlagtól kicsit jobb, míg a külső zajként értékelt 4,0 pontjával az átlagnak megfelelő eredményt ért el.
Az üzemanyag takarékosság tesztjén kapott 2,1 pontja a prémium nyári gumik között is kiemelkedően jó eredménynek számít, míg a futásteljesítmény mérésen elért 2,5 pontja a nagy márkák átlagát kissé felül múlja.
A Comfort Life 2 nyári gumi második helyét természetesen a nagyon jó átlag pontszámáért kapta, melynek 40 százalékáért a nedves teszteken elért pontokat számítják be a száraz tesztek 20 százalékos súlyozásával szemben.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés