Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Dunlop
febr. 07

Vezetési élmény a Dunlop Sport Maxx RT2 nyári gumival

A Dunlop alig több, mint egy éve mutatta be ultra nagy teljesítményű nyári gumi típusát, a Sport Maxx RT2-t, mely elődjéhez képest most megnövelt száraz és nedves felületű tapadással, még jobb kezelhetőséggel és a Dunlop márka autózás iránti szeretetét bizonyítandó, most még kiemelkedőbb vezetési élménnyel ajándékozza meg a prémium gyártó gumiabroncsait kedvelő autósokat.

A Sport Maxx RT2 nyári gumi legfőbb jellemzői


A Sport Maxx RT2 gumiabroncsot egyértelműen a nagyobb és erősebb autókhoz fejlesztette ki a Dunlop, melyek képesek a nagy teljesítményű sportos vezetésre is.
17”-től 21”-ig, 205 mm szélességtől 285 mm-ig kapható Magyarországi forgalomban.
A nagy teljesítményekhez a gyártónak maximális tapadást és biztonságos kezelhetőséget kellett kifejlesztenie, amire az erőteljes és nehéz járműveknek különösen lendületes vezetés során tényleg elengedhetetlenül szükségük van.
Az RT2-es jelenleg a Dunlop egyik legstabilabb kialakítású nyári gumija, mely vezetés közben rendkívül precízen viselkedik, visszajelzésekben gazdag, mely fontos a sportos vezetőknek, miközben megadja a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságosságot is mely a közép kategóriás és nagyobb autók tulajdonosai számára oly fontos.
 


Néhány technológiai érdekesség


A Dunlop SP Sport Maxx RT 2 nyári gumi aszimmetrikus futófelület mintázattal készül. Ez a nyári gumiabroncsok esetében már bevált, és nagyobb vezetési pontosságot biztosít száraz és nedves útfelületeken egyaránt.
Az aquaplaning megelőzést a jelentős befogadóképességű középső csatornákkal szinte tökéletesen megoldották, a vállblokkok elválasztó vájatai kiválóan távolítják a felgyülemlett vizet.
Az aszimmetrikus hornyozású mintázat megfelelően javítja a vonóerő átadását az útra az időjárási körülményektől függetlenül.
A Dunlop hibrid átfedést alkalmaz a futófelületen két különböző keménységű gumikeverék alkalmazásával, ezzel akadályozva meg a gumiabroncsokon gyakran fellépő torzulást nagy sebességű haladás során. Ennek a kulcsa a külső bordákban keresendők, melyek keményebbek a futófelület külső részein, mint ahogy a gumiabroncs oldalfalán is. Ez a fejlesztés főként a nagy sebességű kanyarvételek során biztosítja a nagyobb kontrollt és pontosságot.
Végezetül fontos megemlíteni, hogy az abroncs fékezhetőségének maximalizálásához a Dunlop autóversenyeken kifejlesztett technológiáját alkalmazzák, mely a közutakon szállít pályaszintű teljesítményű rövid fékutakat. 



„Ultra nagy teljesítményű nyári gumi a tökéletes vezetési élményt kereső vezetők számára”

 
A fentebbi mondatot a Dunlop európai marketingigazgatója, Alexis Bortoluzzi mondta el a gumiabroncs piaci kibocsátása alkalmából. Mi mást is mondhatna egy reklám szakember – mondhatnánk, de az azóta elvégzett független tesztek is igazolták ezt a kijelentést.
De mi sem bizonyítja jobban az SP Sport Maxx RT 2 nagy teljesítményét és sportos vezethetőségi kvalitásait, minthogy az egyik angliai extrém utcai sportkocsikat gyártó cég is gyári tartozékként választotta Radical RCX Turbo modelljéhez.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés