Részletes gumi és felni kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Keresés méret szerint

Vredestein
márc. 24

Vredestein T-trac 2 nyári gumi

A német autóklub, az ADAC 2018-ban is elvégezte szokásos nyári gumi tesztjeit. A 175/65 R14 T méretben az idei teszten a középkategóriás Vredestein T-trac 2 az előkelő negyedik helyet szerezte meg (holtversenyben a szintén középkategóriás Kleber Dynaxer HP3 nyári gumival).
A T-trac 2 nyári gumi egyik nagy előnye, hogy rendkívül alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, ennek is köszönhetően az idei tesztmezőny egyik leg-üzemanyag takarékosabb és leghosszabb futásteljesítményű abroncsa.

A Vredestein T-trac 2 nyári gumi legfontosabb jellemzői


 
A holland gyártó a T-trac 2 nyári gumit egy rendkívül energia-hatékony, biztonságos és jól kezelhető gumiabronccsá akarta kifejleszteni, melyet elérhető áron kínálhat a vásárlói számára.
A legnehezebb feladat a kiváló minőséget garantáló szilícium-dioxid tartalmú gumikeverék kifejlesztése volt, amely ugyan rendkívül üzemanyag takarékos és tartós a kis gördülési ellenállása miatt, viszont ugyan olyan jó kezelhetőséget szerettek volna kialakítani a száraz és a nedves felületeken egyaránt.
A végeredmény remekül sikerült, hiszen már a teszteken is bizonyított az abroncs, mely az optimalizált profilblokk kialakítás és a kiváló teljesítményű szilika tartalmú futófelületnek köszönhetően lényegében minden fejlesztési célnak meglepő hatékonysággal megfelelt.

 
A T-trac 2 nyári gumi száraz és nedves teljesítményeinek értékelése az ADAC idei tesztjén


 
A száraz aszfalt felületeken végzett tesztek átlag eredménye 2,5 pontos lett, ebből a vezetési kezelhetőségre 2,8 pontot kapott, a vezetés közbeni biztonságra az átlagtól jobb 2,5 pontot érte el, a száraz aszfalt fékezési teljesítménye pedig egészen kiváló lett (2,0 pont).
A nedves felületű teszteken a T-trac 2 nyári gumi 2,8-as átlag pontszámot ért el, ebből a nedves fékhatékonyságára 3,3 pontot kapott, a hosszanti irányban és keresztirányban mért aquaplaning ellenállásra 2,5 – 2,5 pontot, a nedves aszfalton vizsgált kezelhetőségére 2,8 pontot, míg a nedves úton körpályán mért legmagasabb még biztonságos sebességre a kiváló teljesítményt jelentő 2,0 pontot kapta meg.

 

A zaj/komfort, a üzemanyag hatékonyság és a futásteljesítmény vizsgálatai


 
A zaj komfort teszt átlaga 3,8 pont lett, ebből a belső zaj mérésekre az átlagtól jobb 3,5 pontot érte el, míg a külső zaj méréseken az átlagos 4,1 pontot kapta.
Azt üzemanyag takarékosság teszten rendkívül jól szerepelt a Vredestein abroncsa, hiszen a kapott 1,8 pont a mezőny egyik legjobbja volt, sőt prémium abroncsokat is megvert ezzel a teljesítményével.
Alacsony gördülési ellenállásának köszönhetően a tartósság teszteken is remekelt, amit a 2,0 pontja is bizonyít. Mindent összevetve a Vredestein T-trac 2 nyári gumi egy mindennapi városi és autópályás használatra is tökéletesen alkalmas gumiabroncs, mellyel üzemanyag takarékosan közlekedhetünk, és nem kell lemondanunk egy korszerű nyári gumi által nyújtott biztonságosságról sem.
Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

2018.05.11

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Yokohama Advan Fleva V701 nyári gumi

2018.05.10

Az Advan Fleva V701 nyári gumi a cég legújabb üdvöskéje a globális zászlóvivőnek tartott Advan márkanév alatt, melynek filozófiája a cég megfogalmazásában 'Pursuit of Driving Pleasure', avagy 'Törekvés a vezetés örömeire'.
Az Advan sorozat magában foglalja az Advan Sport V105-öt, amelyet a világ számos vezető autógyártója több nagy teljesítményű autójának első gyári szerelésű abroncsának választotta, az Advan Neova AD08R neves utcai sport gumiabroncsot, és az Advan dB prémium nyári gumiabroncsot.
A Fleva V701 nem feledkezik meg azokról az autóvezetőkről sem, akik ugyan nagyra tartják egy nyári gumi esetében a komfortot, viszont nem szeretnének lemondani a sportos, élménydús vezethetőségről sem. A Fleva most még több komfortot és kevesebb zajt kínál, mint minden eddigi Advan nyári abroncs.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A japán Toyo Proxes CF2 nyári gumija

2018.05.07

A Toyo Tire & Rubber Co. Ltd egy Oszakai székhelyű japán gumigyártó, mely az utóbbi időben egyre jobb minőséget képviselő abroncsival az európai piacon is felhívta magára a figyelmet.
A Proxes CF2-es nyári gumival a Toyo a közepes és a nagy teljesítményű autók számára akart egy kiváló alternatívát nyújtatni, olyan gumikeverékkel, amely a kora tavaszi és a késő őszi időjárási körülmények között is megbízható tapadást nyújt, és nemcsak száraz aszfalton, hanem az esős időben is megfelelően rövid fékutat szolgáltat.
A japán gyártó a mai trendeknek megfelelően még az általános vezetési kényelmet emelte magas szintre, csökkentette a gumiabroncs zajkibocsátását, és a nyári gumi üzemanyag fogyasztását is minimalizálta.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear EfficientGrip Performance nyári gumi

2018.05.03

Jelenleg az eladásai alapján a világ harmadik legnagyobb gumiabroncsgyártója a Goodyear, 2017-ben két új nyári gumit dobott piacra az EfficientGrip sorozatban. Az EfficientGrip Compact-ot a kis és közepes autók igényeinek megfelelően fejlesztették ki, míg az EfficientGrip Performance-ot a közepes és nagyobb személyautók számára.
Az EfficientGrip Performance esetében a fejlesztések fő céljai a minél jobb nedves tapadás elérése, a féktávok további csökkentése száraz és nedves felületen egyaránt, valamint a gördülési ellenállás csökkentése volt, amivel a kisebb üzemanyag felhasználás mellett a futásteljesítmény is növelhető.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Dunlop Sport BluResponse nyári gumi

2018.05.01

A Dunlop gyártó a SP Sport Bluresponse nyári gumit a SP Sport Fastresponse utódjaként határozza meg, és a talán legfőbb pozitívumát, a rendkívül alacsony gördülési ellenállását említik először, aminek köszönhetően a Sport Bluresponse 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ el, mint egyébként neves elődje. Ez azt jelenti, hogy teljes élettartama alatt kb. 30 ezer forint üzemanyag takarítható meg vele.
Általában egy gumiabroncsnál, amikor az kevés üzemanyagot fogyaszt, akkor az egyéb tapadási teljesítményei viszonylag átlagosak lesznek csak. A Sport Bluresponse esetében ez nincs így, kiváló takarékossági tudásához meglepően jó tapadási teljesítmények társulnak, olyannyira, hogy az angol Auto Express idei nyári gumi tesztjén mindössze fél százalékkal maradt el az első helyezettől.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Az angol Auto Express nyári gumi tesztje a 205/55 R16 méretben

2018.04.30

Melyik a legbiztonságosabb, leginkább üzemanyag takarékos vagy a legcsendesebb nyári gumi az autójához? Az Auto Express angol autós szaklap minden év elején elkészíti az éppen esedékes nyári gumi tesztjét, 2018-ban egy közép méretet választottak ki a legnagyobb számban eladott gumiabroncsok közül.
A Michelin azért hiányzik, mert a teszt kezdetéig nem került forgalomba ebben a méretben az új dizájnjuk. Az angol szaklap összesen 100 abroncsot szállított a Bridgestone olaszországi tesztpályájára, ahol kilenc szempontnak megfelelőn kezdték el vizsgálni ezeket a nyári gumikat.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Kövessen minket Google+ -on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés