Ugrás az oldal tetejére
Kérdése van? Ne habozzon!
06 (1) 280 65 67
Információk
Kapcsolat GY.I.K.
Részletes kereső
Gumi keresők

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Keresés méret szerint

Keresés autótípus szerint

Autógumi méretek segédlet

Keresés méret szerint

Keresés név szerint

Keresés autótípus szerint

Nexen Tire
máj. 11

Nexen N Blue HD Plus nyári gumi

A Nexen Tire gumigyártó, az évek során vezető prémium gyártóvá vált szintén koreai Hankook gyártó után áll versenyben a második helyért a Kumho-val a koreai piacon. Név szerint csak 2000 óta ismerhetjük a céget, de a valóságban már 1942 óta foglalkoznak gumiipari termékek előállításával.
2005-ben volt az első nagy előre lépése a Nexennek, amikor is díjat is kaptak a szilícium-dioxid alapú nano-kompozit gumiabroncsok kifejlesztése miatt. Innentől rohamosan nőtt a kereslet a gyártó gumiabroncsai iránt, hiszen éveken belül megháromszorozta eladott abroncsainak számát.
Jelenleg a cég már közelít a felsőkategória minőségéhez, tekintve például, hogy a Nexen N Blue HD Plus nyári gumi az Automobile Club Europa nyári gumi tesztjén 2016-ban első helyet érte el.

Az N Blue HD Plus nyári gumi néhány fontosabb előnye


 
A Nexen N'Blue HD Plus az előző generációs N'Blue HD tovább fejlesztett változata, mely abroncsról a vezetők legnagyobb részt csak elismerőleg nyilatkoztak a különböző angol nyelvű gumiabroncs vélemény oldalakon.
Az N'Blue HD Plus nyári gumit egyértelműen azon személyautó vezetők számára fejlesztették ki, akik elsődlegesnek tartják egy nyári gumi esetében, hogy az minél kevesebb üzemanyagot használjon el, lehetőleg hosszú futásteljesítménnyel rendelkezzen és minél inkább megfeleljen mind a gyártása során, mind pedig a használata során a természetvédelmi követelményeknek.
Az aszimmetrikus futófelületet úgy tervezték át, hogy a biztonság szempontjai kerüljenek előtérbe. A tervezés a mai modern abroncsok futófelületi elosztását alkalmazza, középen három sor szinte teljesen egybefüggő, csak kis bevágásokkal tarkított bordázat fut körül, melyek főként az egyenesfutású tapadásról és fékezésekről gondoskodnak, valamint a nagyobb sebességek melletti stabilitást oldják meg megbízható módon.
A két rendkívül határozottra tervezett vállborda sor teljes mértékben elzárja a három középső bordát a külvilágtól, ez a tényező biztosítja, hogy az abroncs rendkívül kis zajt engedjen csak ki a környezetbe. A vállakat nem szakítják meg túl széles csatornák, emiatt sokkalta hatékonyabb a kanyarodások kezelhetősége és stabilitása.

 

A gördülési ellenállás csökkentése és a nedves tapadás növelése


 
Ennek a két tényezőnek kevesebb köze van a mintázathoz, sokkal inkább a gumivegyületek és a karkasz területén lehet ezeket e tényezőket a minél előnyösebb jellemzők felé kezelni.
A szilícium-dioxid hozzáadása speciális formában és a titkos adalékok mindkét jellemzőt segítik a jobb értékek felé elmozdulni, az N Blue HD Plus nyári guminál is sikerült elérni a mai modern abroncsoktól megkövetelt szint lényeges túlhaladását.
Remek nedves kezelhetőséget és rövid fékutat szolgáltat, mindehhez pedig alacsony üzemanyag fogyasztás párosul.

 

Kinek ajánlható?


 
A kis és középkategóriás autókra feltétlenül érdemes felhelyezni, főként városi használat során takarít meg sok üzemanyagot, megfelelően komfortos, és a tapadási teljesítményei is több mint kielégítőek.
Mindazonáltal egy átlagtól élvezetesebben nyári gumival állunk szemben, mely hegyi kanyarokban is megfelelően biztonságos.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear márkák kiemelkedő teljesítménye az ADAC Téliabroncs-tesztjén

2023.11.21

A Goodyear és társult márkái, a Dunlop, a Fulda és a Sava, kiváló eredményeket értek el az ADAC legutóbbi téliabroncs-tesztjén, amely Európa egyik legátfogóbb és legelismertebb abroncs-tesztje. Ez a sikeres szereplés nemcsak a Goodyear innovációs képességét és elkötelezettségét a teljesítmény iránt bizonyítja, hanem azt is, hogy a cég abroncsai minden kategóriában megbízható választást jelentenek a fogyasztók számára.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A Goodyear abroncsok: utánozhatatlan minőség több mint egy évszázad óta

2023.11.21

Amikor a gumiabroncsok világáról esik szó, kevés olyan név van, amely olyan mélyen gyökerezik a minőség, megbízhatóság és innováció fogalmában, mint a Goodyear. Több mint egy évszázados múlttal a hátuk mögött, a Goodyear nem csupán egy márka; egy szinonima a folyamatos fejlődésre és a technológiai határok feszegetésére. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogy a Goodyear hogyan vált az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb gumiabroncs-gyártóvá a világon, és hogy milyen újításokkal és technológiákkal alakítja ma is a járműipart.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Hófödte utak és téligumik: Az ideális téli vezetés

2023.11.08

A tél beálltával a hóval borított utak és a hideg időjárás számos kihívást jelenthetnek az autóvezetők számára. Azonban nincs ok az aggodalomra, mert a megfelelő téli gumiabroncsok segítségével teljes mértékben élvezhetjük a téli vezetés élményét. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan fontosak a téli gumiabroncsok, és hogyan járulnak hozzá a biztonságos és kellemes téli autózáshoz.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

A négyévszakos gumiabroncsok csodálatos világa és a Top márkák az autotire kínálatában

2023.11.08

A négyévszakos gumiabroncsok egyre népszerűbb választást jelentenek az autósok körében, hiszen sokoldalúságukkal és kiváló teljesítményükkel egész évben megbízható választást kínálnak. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk a négyévszakos gumiabroncsok előnyeit és bemutatjuk a piac legjobb márkáit, amelyeket az Autotire-nél érdemes megvásárolni.

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

Michelin: A 2023-as téli és 4 évszakos gumiabroncs tesztek királya

2023.11.06

A Michelin gumiabroncsok hosszú évek óta a minőség és a teljesítmény szinonimái. A 2023-as évben azonban a márka különösen kiemelkedően teljesített a legfrissebb téli és 4 évszakos gumiabroncs teszteken. Összesen hat tesztből öt első és egy második helyezést értek el, ami magáért beszél. Nézzük meg közelebbről az eredményeket!

Biztonságos vezetéshez biztonságos gumi jár!

ADAC Téli Gumi Teszt 2023: Ki nyújtja a legjobb tapadást?

2023.11.05

A Golf tesztje felfedi, hogy az ADAC gumiabroncs tesztje 2023-ban ünnepli fél évszázados évfordulóját. Ebben az évben az ADAC 16 aktuális 225/45 R17 méretű gumiabroncsot tesztelt a kompakt osztályban, hogy kiderítse, melyik bírja a legjobban a hideg évszak különböző körülményeit.

Iratkozzon fel youtube csatornánkra.
Kövessen minket Facebook-on!
Tekintse meg videóinkat a szerelésről.
Törzsvásárlói belépés